Begär ett nytt lösenord via e-post

Begär ett nytt lösenord via SMS

Om du glömt ditt lösenord

Om du glömt ditt lösenord kan du begära ett nytt på följande sätt:

Via SMS

 1. Fyll i ditt personnummer
 2. Klicka på Begär nytt lösenord via SMS
OBS! Du kan bara beställa lösenord via SMS om du har registrerat ditt mobilnummer.

Via e-post

 1. Fyll i ditt personnummer och den e-postadress du angav när du skapade ditt konto. De två fälten måste matcha varandra, annars skickas inget nytt lösenord.
 2. Klicka på Begär nytt lösenord.
 3. Ett nytt lösenord skickas till den angivna e-postadressen.
 4. Du får meddelande om att ändringen lyckats - Ett nytt lösenord har skickats till angiven e-postadress.
OBS! Det kan hända att e-posten fastnar i skräpfiltret. Titta i skräpposten om du inte får e-posten i din inkorg. Avsändare är noreply@gotit.se.

Har du inget konto?

För att du ska kunna använda Alvis måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

Nyheter

 • Anslutning till den nationella betygsdatabasen

  2020-05-19

  LärCentrum Östersund är ansluten till den nationella betygsdatabasen - BEDA. Det innebär att bl.a. antagning.se och SCB kan få tillgång till de betyg som finns registrerade i vårt system. OBS! gäller endast betyg satta från och med 121231. De uppgifter som lagras i BEDA är slutbetyg och betyg från enstaka kurser samt personuppgifter. När en anmälan till universitet eller högskola görs överförs uppgifterna från databasen till antagningssystemet. Genom din anmälan samtycker du till denna hantering. 

 • Förlängd tid för slutbetyg till 2021-07-01

  2020-05-19

  Utfärdande av slutbetyg med "blandade betyg" dvs betyg satta innan 1 juli 2012 och nya betyg satta efter detta datum är möjligt fram till 1 juli 2021.

 • Om din skola stänger pga Corona

  2020-03-17

  Idag beslutades det att vuxenutbildningen endast ska erbjuda undervisning på distans/fjärrundervisning. Den skola du går på ska ge dig mer information om hur de praktiskt löser detta. Om du har funderingar om vad som händer med ditt studiemedel om du inte längre kan bedriva dina studier så läser du mer här: CSN och Corona

 • GDPR och vuxenutbildningen

  2018-05-24

  Som elev inom kommunal vuxenutbildning i Östersunds kommun samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter. När du skapar ditt användarkonto i ALVIS och godkänner villkoren lämnas ditt samtycke. Du har rätt att få veta vilka uppgifter som lagras om just dig och kan begära ut så kallade registerutdrag. Kommunal vuxenutbildning behöver lagra och bevara uppgifter om dig för att uppfylla kraven i annan starkare lagstiftning. Till exempel ska dina betyg från kurser och resultat från nationella prov bevaras och arkiveras för evigt, medan andra uppgifter kan tas bort när du är klar med din utbildning. Vill du veta mer så kontakta oss på larcentrum@ostersund.se så kan vi berätta mer. Du kan också läsa Östersunds kommuns övergripande information här>> https://ostersund.se/om-webbplatsen/dataskyddsforordningen-gdpr.html

 • OBS! Invänta antagningsbesked

  2018-05-24

  Ni som söker utbildning via webbansökan och följer er ansökan på dina sidor i ALVIS. Vänta på en bekräftelse från skolan innan ni kommer på upprop o dyl! Om ni inte fått bekräftelse/antagningsbesked fredag innan start - kontakta LärCentrum på 063-143000 eller mail larcentrum@ostersund.se. mvh administrationen LärCentrum

Alvis logo Alvis från Gotit